3
5
2
4
1
 

 

Workshops

Oodje auteur Bertil van der Putten geeft workshops voor kinderen aan de hand van de boeken van Oodje. Centraal staan daarbij normen en waarden als respect en dankbaarheid, die op een speelse en begrijpelijke manier aan kinderen worden uitgelegd.
De workshops hebben de volgende doelen:

*Kennis over en inzicht in belangrijke normen en waarden
*Bewustwording van omgangsvormen
*Stimulering uitdrukking gevoelens en communicatie
*Stimulering creatieve ontwikkeling


Op dit moment bestaat het aanbod van Oodje uit twee verschillende workshops:

Workshop Oodje en haar liefdeslint

Samen met het popje Oodje wordt er voorgelezen uit het eerste Oodje prentenboek, gevolgd door een speelse kennismaking met begrippen als liefde, veiligheid en geborgenheid. Daarna wordt er vanuit deze thema's een 'liefdeslint' gemaakt, voor de kinderen zelf, voor hun vriendjes, hun ouders of hun liefste knuffel. Gebruikte materialen zijn onder andere een speciale 'Jij bent lief!'stempel van Oodje, verschillende kleuren verf, tamponneerkwasten en grote houten kralen. Met deze materialen, en daarbij persoonlijke 'lippenstiftkusjes', ontstaat een supermooi, uniek liefdeslint, dat als bijzondere ketting gedragen kan worden.

Naast bovengenoemde doelen heeft deze workshop als doel:
*Stimulering fijne motoriek, krachtsdosering en ritmisch bewegen van het jonge kind.
Leeftijd 2 tot 6 jaar.

Workshop
'Normen en waarden zorgen voor mooie woorden en daden'

De kinderen maken voor elkaar een 'Mooi woordenarmbandje'. Met de hulp van het popje Oodje worden de belangrijke normen en waarden als liefde, respect en veiligheid besproken. Wat is jouw ervaring, hoe voelde dat?
Vanuit deze thema's wordt een wens voor elkaar gemaakt en uitgewerkt in een mooi armbandje om mee naar huis te nemen. Niks leukers om van iemand zo'n mooi armbandje te krijgen dat echt met liefde gemaakt is!
In deze workshop wordt gebruik gemaakt van letterkralen, gekleurde en zwarte houten kralen, verschillende bedeltjes, hartkraaltjes en pandabeerkraaltjes.
Leeftijd 6 tot 12 jaar.

Klik hier voor een impressie van een workshop.

Naast haar individuele workshops, is Bertil van der Putten als gastdocent verbonden aan het Adviespunt Discriminatie. Ze is onder andere betrokken bij het project DoeLief!.

Voor een prijsindicatie, boekingen en meer informatie kunt u contact opnemen met info@oodje.nl, of bellen met Bertil van der Putten,
06 - 14787167.
Oodje is gevestigd in Eindhoven.